Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, welke kies ik?

Daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, welke kies ik?

 

Waar je heel vroeger eigenlijk alleen de keuze had uit een zachte lens of een harde lens, kun je vandaag de dag kiezen uit tientallen soorten lenzen. In dit artikel zoomen we in op de vraag welke zachte lenzen je moet kiezen: daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Iedere soort contactlens heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar waar baseer je nu je keuze op? 

Voor- en nadelen en kosten van daglenzen

Als lenzendrager kun je de hele dag scherp zien zonder het gedoe of ongemak van een bril. Wil je echt zo min mogelijk aan je lenzen hoeven te doen? Dan zijn daglenzen voor jou de ideale oplossing. Daglenzen draag je, zoals de naam al doet vermoeden, gedurende één dag. Daarna gooi je ze weg bij het plastic afval en de volgende ochtend pak je een nieuwe set daglenzen uit de verpakking. 

De voordelen:

 • Je bent altijd verzekerd van een schone, frisse lens en bacteriën krijgen nagenoeg geen kans. 
 • Daglenzen zijn heel handig als je bijvoorbeeld vaak gaat zwemmen of veel sport. Na het sporten kun je simpelweg een nieuwe set lenzen indoen.
 • Je hebt geen onderhoud aan je lenzen en hoeft dus geen lenzendoosje en lenzenvloeistof met je mee te dragen.

De nadelen:

 • De kosten van daglenzen zijn het hoogst van alle opties, aangezien je deze dus iedere dag vervangt. 
 • Relatief gezien veel afval doordat je iedere dag een nieuwe verpakking openmaakt.

Op zoek naar goede daglenzen?

 Miru 1day Flat Pack

Dit is Miru, de revolutionaire contactlens uit Japan. Een verpakking van slechts 1mm dun en de lens ligt er met de buitenkant naar boven in. Geen geklungel meer met je lenzen en vuil aan je vingers wordt niet op je ogen overgebracht! Bestel Miru gemakkelijk online bij Sightful. Op voorraad = vóór 22:00 besteld, morgen in huis!

Bestel Miru 1day Flat Pack

 

Voor- en nadelen en kosten van weeklenzen

Wil je je lenzen liever wat langer kunnen gebruiken dan één dag? Dan kunnen weeklenzen een optie voor je zijn. Moderne weeklenzen zijn vaak geschikt om twee weken lang overdag gedragen te worden, of in sommige gevallen zelfs een week lang dag- en nacht. Let op, je lenzen dag en nacht dragen adviseren we alleen na overleg met je opticien te doen. Dit is namelijk niet voor ieder oog geschikt. Is de draagperiode weer voorbij? Gooi je de contactlenzen bij het plastic afval en haal een nieuwe set uit de verpakking.

De voordelen:

 • Sommige weeklenzen zijn geschikt om dag- en nacht te dragen. Let op: doe dit altijd alleen ná overleg met je opticien, want niet alle ogen kunnen dag en nacht lenzen verdragen!
 • De kosten van weeklenzen zijn lager dan die van daglenzen.

De nadelen:

 • Weeklenzen moet je goed verzorgen om droge of gevoelige ogen te voorkomen. Je hebt er dus een lenzendoosje en lenzenvloeistof bij nodig.

 

Voor- en nadelen en kosten van maandlenzen

Maandlenzen zijn van alle opties relatief gezien de goedkoopste. Ze zijn wat duurder in aanschaf, maar omdat je contactlenzen tot dertig dagen meegaan ben je uiteindelijk goedkoper uit dan met daglenzen of weeklenzen. Daar staat tegenover dat je maandlenzen wel goed moet onderhouden om irritaties of infecties aan je ogen te voorkomen. Heb je de verzorging van je lenzen eenmaal onder de knie, dan is dat echter een fluitje van een cent.

De voordelen:

 • De kosten van maandlenzen zijn relatief gezien het laagst, vergeleken met daglenzen en weeklenzen.
 • Maandlenzen zijn er in vele verschillende soorten en maten en kenmerken zich door een heel hoog draagcomfort.

De nadelen:

 • De contactlenzen vragen iedere dag om goed onderhoud. Je moet ze goed reinigen met lenzenvloeistof en bewaren in een lenzendoosje.
 • Op vakantie of bij veel sporten zijn maandlenzen minder geschikt: de kans dat je ze kwijtraakt is groot en dan zijn maandlenzen toch wel erg kostbaar.

 

Combineer je maandlenzen met daglenzen

Het is natuurlijk ook een optie om je maandlenzen te combineren met weeklenzen. Zo kun je op vakantie of tijdens het sporten voor daglenzen gaan, en daarmee een veilige optie kiezen. De rest van de tijd kun je gewoon je maandlenzen dragen en zo kosten besparen.

Wil je meer weten of daglenzen, weeklenzen of maandlenzen of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste contactlenzen? Vraag het onze oogexperts via Whatsapp of per chat, zij helpen je graag verder!

 

Nieuwe lenzen nodig?

Bij Sightful doen we er alles aan zodat je zorgeloos online lenzen kunt bestellen. Bestel je vaker bij ons? Dan belonen we je met aantrekkelijke kortingen via ons loyaliteitsprogramma. Wil je hier meer over weten? Klik hier. Direct verder om nieuwe lenzen te bestellen? Klik op de knop hieronder.

Direct lenzen bestellen 

Gerelateerde berichten
 1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
 2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
 3. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
 4. Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen