Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Droge ogen behandelen met oogdruppels

Droge ogen behandelen met oogdruppels

Of je nu wel of geen contactlenzen draagt, iedereen kan last hebben van droge ogen en dat kan verschillende oorzaken hebben. Wat zijn die mogelijke oorzaken en hoe kun je droge ogen het beste behandelen met oogdruppels? Je leest er alles over in dit artikel!

Droge ogen en lenzen

Draag je lenzen en heb je daardoor droge ogen? Dan kunnen de lenzen de oorzaak zijn van de droge ogen. Iedereen heeft een andere behoefte aan vocht in de ogen. Daarom zijn er inmiddels ook verschillende soorten lenzen op de markt gebracht. Zo zijn er lenzen van verschillende materialen en met een verschillend waterinhoud (uitgedrukt in een %). Daarnaast kun je kiezen voor daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Een oogspecialist of optometrist kan adviseren wat voor jou de beste lenzen zijn. Zorg er bovendien altijd voor dat je je lenzen goed schoonhoudt om droge ogen te voorkomen.

Droge ogen zonder lenzen

Ook zonder het dragen van lenzen kun je last hebben van droge ogen. Zo kunnen droge ogen ontstaan door lang naar een beeldscherm te kijken. Wanneer je naar een beeldscherm kijkt, knipper je minder vaak en daardoor komt er minder traanvocht in je ogen. Maar er zijn nog veel meer oorzaken van droge ogen te noemen zoals de verwarming of airconditioning, als bijwerking van bepaalde medicijnen, door een oog-irritatie, -ontsteking of -aandoening. Tijdens een zwangerschap kun je bovendien ook tijdelijk last krijgen van droge ogen doordat de samenstelling van het traanvocht verandert door hormoonveranderingen.

Droge ogen behandelen met oogdruppels

Wanneer je last hebt van droge ogen, met of zonder lenzen, dan kunnen oogdruppels zorgen voor verlichting en hydratatie. Na het aanbrengen van de oogdruppels zul je direct verlichting merken. Er zijn inmiddels verschillende oogdruppels op de markt gebracht die variëren qua samenstelling. Het is daarom altijd raadzaam om de beschrijving te lezen en te controleren of ze geschikt zijn voor jouw situatie.

Op zoek naar goede oogdruppels?

 

Last van droge ogen en opzoek naar verlichting? De Systane® Ultra oogdruppels zijn de oplossing. Bestel ze gemakkelijk online bij Sightful. Op voorraad = vóór 22:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestel Systane® Ultra

Oogdruppels en lenzen

Heb je last van droge ogen door een oog-irritatie of -ontsteking? Dan wordt meestal geadviseerd om even geen lenzen te dragen. Gebruik je de oogdruppels omdat je droge ogen hebt door je lenzen? Controleer dan even of je de oogdruppels en lenzen kunt combineren. De juiste oogdruppels zullen ervoor zorgen dat je lenzen comfortabeler aanvoelen en voorkomen dat je wazig gaat zien.

Oogdruppels aanbrengen in 5 stappen

Hoe kun je oogdruppels nu het beste aanbrengen? Voordat we dat gaan uitleggen is het belangrijk om allereerst de houdbaarheidsdatum op de verpakking te controleren en de bijsluiter te lezen. Sommige oogdruppels zijn na opening slechts een beperkte tijd houdbaar, dus dan kan het verstandig zijn om de datum van opening op het flesje te schrijven.

Vervolgens kun je de oogdruppels aanbrengen door de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Was je handen met zeep en droog ze goed af.
Stap 2: Buig je hoofd achterover en kijk naar boven.
Stap 3: Trek je ooglid iets naar beneden met je wijsvinger en vermijd daarbij het contact met je wimpers.
Stap 4: Knijp in het flesje en laat één druppel in je oog vallen.
Stap 5: Doe je oog dicht en knipper een aantal keer om de druppel te verdelen.

Afhankelijk van de gebruiksaanwijzing van de oogdruppels en de vochtbehoefte van je ogen breng je nog een druppel aan in hetzelfde oog en/of je andere oog.

 

Oogdruppels bestellen of meer informatie?

Bij Sightful kun je je oogdruppels heel eenvoudig online bestellen. Wij hebben een uitgebreid assortiment als het gaat om oogverzorging. Heb je vragen over onze oogdruppels of lenzen? Neem dan gerust contact op met onze experts. Zij helpen je graag verder. Direct oogdruppels bestellen? Klik op de knop hieronder.

Direct oogdruppels bestellen