Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Houd je ogen gezond tijdens het dragen van lenzen!

Houd je ogen gezond tijdens het dragen van lenzen!

Wanneer je lenzen draagt, wil je natuurlijk wel dat je ogen gezond blijven. Met behulp van de tips uit dit artikel kun je ervoor zorgen dat je geen droge ogen krijgt en dat je ogen zo gezond blijven! Wist je dat gezonde voeding en vitamines hieraan kunnen bijdragen? Lees snel verder voor nog een aantal andere tips.

Droge ogen voorkomen

De ene persoon heeft meer last van droge ogen dan de ander. Maar als je last van droge ogen hebt, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed vochtig blijven. Er zijn lenzen verkrijgbaar die je ogen extra goed bevochtigen zoals DAILIES® AquaComfort PLUS® daglenzen en 1-DAY ACUVUE® MOIST daglenzen. Heb je alsnog last van droge ogen tijdens het dragen van lenzen door bijvoorbeeld airconditioning of juist verwarming? Zorg er dan altijd voor dat je een flesje oogdruppels bij je hebt om ze tussendoor even te bevochtigen.

Zuurstofdoorlatende lenzen

Wanneer je lenzen draagt, is het belangrijk dat er voldoende zuurstof bij je ogen kan komen. Dit zorgt er namelijk voor dat je ogen gezond blijven tijdens het dragen van de lenzen. Maar er zijn genoeg lenzen op de markt die meer dan genoeg zuurstof doorlaten. Lenzen die populair zijn vanwege een goede zuurstofdoorlatendheid zijn bijvoorbeeld de Biofinity® maandlenzen en de Miru daglenzen die zelfs tot vijf keer meer zuurstofdoorlatend zijn.

Lenzen goed onderhouden

Als je maandlenzen of weeklenzen draagt, is het heel belangrijk om deze goed te onderhouden om zo gezonde ogen te behouden. Hiervoor heb je ook de juiste lenzenvloeistof nodig die je lenzen desinfecteert en ervoor zorgt dat de lenzen eiwit- en vetvrij zijn. Let er ook op dat je je lenzendoosje goed schoonhoudt.

Vitamines voor je ogen

Wist je dat gezonde voeding en vitamines kunnen helpen bij het behouden van gezonde ogen? Er zijn specifieke vitamines die kunnen bijdragen aan een goed zicht en gezonde ogen, waaronder:

Omega-3 draagt zowel op jongere als oudere leeftijd bij aan een goed zicht. Een tekort aan Omega-3 wordt in verband gebracht met het ‘droge ogen’ syndroom. Omega-3 vetzuren zijn ruimschoots aanwezig in vette vis zoals zalm, makreel, haring en tonijn. Noten en plantaardige oliën bevatten ook veel Omega-3.

Vitamine B1 is onmisbaar voor een goede werking van de hartspier en het zenuwstelsel. Het draagt bovendien bij om energie uit suikers (glucose) te halen en zou volgens onderzoek de kans op glaucoom verkleinen. Vitamine B1 is aanwezig in onder andere varkensvlees, graanproducten, prei en zongedroogde tomaten.

Vitamine B2 zorgt voor de zuurstofvoorziening van het oog, voorkomt oogziektes en houdt het zicht scherp. Deze vitamines zijn onder andere aanwezig in biergist, zuivelproducten, volkorenbrood, lever, amandelen en groene groenten.

Vitamine C zorgt ervoor dat het lichaam optimaal kan presteren, en hiermee dus ook voor beter zicht. Het zorgt voor de bescherming van cellen en het afweren van vrije radicalen. Vitamine C is vooral in grote mate aanwezig in vers fruit en groenten.

Vitamine E is een krachtige antioxidant en zorgt voor de bescherming tegen oogziektes zoals maculadegeneratie en cataract. Het zorgt ook voor een goede stofwisseling in de cel en daardoor voor gezonde ogen. Het komt voor in plantaardige oliën, walnoten, eieren, pinda’s en pistachenoten.

Zink beschermt tegen de schadelijke UV-straling van de zon én het voorkomt slecht zicht in de nacht. Zink is te vinden in verschillende etenswaren zoals rood vlees, gevogelte, vis en schaaldieren.

Zo zie je maar dat er verschillende factoren zijn die kunnen bijdragen aan gezonde ogen. Niet alleen de juiste lenzen en het goed onderhouden van je lenzen zijn belangrijk, ook vitamines en gezonde voeding dragen bij aan gezonde ogen. Houd hier dus rekening mee als je lenzen draagt en zorg ervoor dat je ogen gezond blijven!

 

Nieuwe lenzen nodig?

Bij Sightful doen we er alles aan zodat je zorgeloos online lenzen kunt bestellen. Bestel je vaker bij ons? Dan belonen we je met aantrekkelijke kortingen via ons loyaliteitsprogramma. Wil je hier meer over weten? Klik hier. Direct verder om nieuwe lenzen te bestellen? Klik op de knop hieronder.

Direct lenzen bestellen 

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
  4. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?