Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Hoe doe ik mijn lenzen uit? Volg deze 4 stappen

Hoe doe ik mijn lenzen uit? Volg deze 4 stappen

Wij informeren je niet alleen hoe je het beste je lenzen kunt indoen, maar we vertellen je ook hoe je ze het beste uit kunt doen. Je zachte lenzen uitdoen is namelijk niet voor iedereen even makkelijk. Zeker in het begin kan het even wennen zijn, maar naar verloop van tijd zul je merken dat het steeds makkelijk gaat. En door je lenzen op de juiste manier uit te doen, heb je ook minder kans om ze te beschadigen. Lees daarom onderstaande tips goed door.

Hoe doe je lenzen uit: 4 stappen

 

1. Was je handen

Lenzen uitdoen

Net zoals bij je lenzen indoen, is het ook bij je lenzen uitdoen belangrijk om je handen grondig te wassen met een neutrale, ongeparfurmeerde zeep. Vervolgens droog je je handen af met een schone handdoek die geen pluisjes afgeeft.

 

2. Spreid je ogen

Lenzen uitdoen

Ook voor het uitdoen van je lenzen is het handig om je schrijfhand te gebruiken om je lens uit je oog te halen. Houd met je andere hand je bovenste ooglid wat omhoog en met de ringvinger van je schrijfhand houd je je onderste ooglid naar beneden. Kijk vervolgens naar boven voordat je je lenzen gaat uitdoen.

 

3. Je lenzen uitdoen

Lenzen uitdoen

Raak het onderste gedeelte van je lens met je vinger aan. Glijd de lens vervolgens voorzichtig naar het onderste gedeelte van je oog. Nog een andere manier: pers de lens voorzichtig tussen je duim en wijsvinger en verwijder zo de lens. Het kan per persoon verschillen wat je de fijnste manier vindt om je lenzen uit te doen.

 

4. Je lenzen weggooien of schoonmaken

Lenzen uitdoen

Als je daglenzen hebt, gooi je deze weg bij het plastic afval. Als je maandlenzen of weeklenzen hebt, maak je deze schoon en desinfecteer je ze. Een tip: zorg ervoor dat je voordat je je lenzen gaat uitdoen al verse lenzenvloeistof in het houdertje hebt zitten. En je lenzenhouder moet natuurlijk goed schoon zijn.

Oeps, de lens plakt aan elkaar..

Het kan voorkomen dat de lensoppervlakken nadat je je maand- of weeklens uit hebt gedaan onverhoopt aan elkaar plakken. Probeer ze dan niet meteen uit elkaar te trekken, maar leg de lens even in het lenzendoosje met wat vloeistof en wacht een paar minuten. Vervolgens zul je merken dat je de lenzen makkelijk kunt openvouwen.

Zit de lens niet los genoeg?

Mocht de lens niet los genoeg zitten of je hebt toch steeds moeite met je lens uitdoen, dan kan het helpen om even een paar keer met je ogen te knipperen. Wat ook kan helpen als het echt niet goed lukt, is om wat oogdruppels of lenzenvloeistof in je ogen te druppelen voordat je je lenzen uitdoet.

Neem de tijd

Het klinkt voor de hand liggend, maar ga vooral niet te gehaast je lenzen uitdoen. Doorloop de 4 stappen hierboven en je weet zeker dat het goed gaat. Het kan in het begin wat langzaam gaan, maar je wordt er steeds behendiger in.

Slaap niet met je lenzen in!

Hoewel er speciale lenzen zijn waarmee je kunt slapen, willen we toch aanbevelen om je lenzen niet in te houden. Zo geef je je ogen ook rust en dan kunnen ze zeker niet gaan irriteren.

 

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van de stappen en tips nog hulp nodig bij je lenzen uitdoen? Of heb je vragen over bijvoorbeeld het onderhouden van je lenzen? Dan staan de oogexperts van Sightful voor je klaar. Stel je vraag telefonisch, via WhatsApp of via chat en ze zorgen zo snel mogelijk voor een antwoord.

Gerelateerde berichten
  1. Je lenzen indoen? Volg deze 4 stappen Je lenzen indoen? Volg deze 4 stappen
  2. Stappenplan & tips: zo kun je je lenzen het beste schoonmaken Stappenplan & tips: zo kun je je lenzen het beste schoonmaken