Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?

Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?

Mensen met blond haar en blauwe ogen zijn aantrekkelijk, maar minder intelligent. Eén van de vele vooroordelen die je regelmatig voorbij hoort komen. Maar is er wel een verband tussen de kleur van je ogen en je karakter? En wat zegt de kleur van je ogen nog meer? In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen mensen met blauwe ogen, bruine ogen, grijze ogen en groene ogen: van grappige feitjes tot onderzoeken die gedaan zijn. Zo kom je misschien wel meer te weten over jezelf, maar ook over je partner, vrienden of familie. Ontdek wat de kleur van je ogen over je karakter kan zeggen!

Bruine ogen: snel dronken & goed reactievermogen

Bruine ogen komen wereldwijd verreweg het meeste voor. Wist je dat er vroeger zelfs helemaal geen andere oogkleur bestond? Alle andere oogkleuren stammen hier vanaf. Mensen met bruine ogen worden gezien als aantrekkelijk, zelfverzekerd en beleefd. Drie eigenschappen die natuurlijk mooi meegenomen zijn. Wetenschappers aan de Georgia State University concludeerden opmerkelijk genoeg dat mensen met bruine ogen sneller dronken worden, maar ook eerder stoppen met drinken dan mensen met blauwe ogen. Goed om te weten voor de volgende avond stappen! Verder is uit onderzoek gekomen dat mensen met bruine ogen een beter reactievermogen hebben, dat scheelt dus als je bijvoorbeeld een potje tennis gaat spelen.

 

Nieuwe lenzen nodig?

Bij Sightful doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je zorgeloos online lenzen kunt bestellen. Bestel je vaker bij ons? Dan belonen we je met aantrekkelijke kortingen via ons loyaliteitsprogramma. Wil je hier meer over weten? Klik hier. Direct verder om nieuwe lenzen te bestellen? Klik op de knop hieronder.

Direct lenzen bestellen 

Blauwe ogen: extravert & energiek

Vroeger had nog niemand blauwe ogen, tot iemand door de mutatie van een gen blauwe ogen kreeg. De mensen met blauwe ogen hebben dus altijd bepaalde overeenkomsten omdat ze een stukje DNA hebben wat overeenkomt. Doordat de ogen minder pigment bevatten, kunnen ze ook minder goed tegen licht. Als het gaat over de kleur ogen en karakter, zijn er genoeg vooroordelen over mensen met blauwe ogen. Dat mensen met blauwe ogen minder intelligent zijn is echter nooit bewezen. Uit het bovenstaande onderzoek van de Georgia State University blijkt natuurlijk al dat mensen met blauwe ogen goed tegen drank kunnen, maar daardoor ook meer doordrinken. Je kunt uiteindelijk dus net zo dronken worden! Verder worden mensen met blauwe ogen vaak als extravert en energiek gezien. Ze hebben een sterke innerlijke kracht en voelen mensen goed aan.

Groene ogen: gedreven & gepassioneerd

Groene ogen zijn eigenlijk nog het meest zeldzaam van allemaal, slechts 2% van de totale wereldbevolking heeft deze kleur ogen. Ze beschikken over een combinatie van de innerlijke kracht van mensen met blauwe ogen en de leidinggevende capaciteiten van mensen met bruine ogen. Mensen met groene ogen worden gezien als creatief, gedreven en gepassioneerd. Maar tegelijkertijd zijn ze ook vaker jaloers of zelfs vijandig. Uit onderzoek door de Impulse Research Corporation in Los Angeles blijkt bovendien dat de groene oogkleur het meest verleidelijk en tegelijk mysterieus is van alle oogkleuren. Je verraadt met je groene ogen dus eigenlijk heel weinig over je persoonlijkheid.

Grijze ogen: evenwichtig & trouw

Tenslotte zijn er mensen met grijze ogen, wat zegt deze kleur ogen over het karakter? Grijze ogen komen ook niet heel vaak voor en zijn eigenlijk een variant van de blauwe ogen. Veel eigenschappen komen dus ook overeen met de mensen die blauwe ogen hebben. Mensen met grijze ogen kunnen daarbij wel beter omgaan met pijn en stress. Ze zijn evenwichtig, maar ook in zichzelf gekeerd. En je vrienden met grijze ogen zijn de meest trouwe vrienden die je maar kunt hebben!

Je ziet dus dat de kleur van je ogen misschien nog meer zegt dan je misschien in eerste instantie denkt. Je kleur ogen en karakter hebben wel degelijk wat met elkaar te maken. Wie weet wat nieuwe onderzoeken in de toekomst nog zullen zeggen…

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen
  4. Daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, welke kies ik? Daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, welke kies ik?