Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Alles over lenzen voor kinderen!

Alles over lenzen voor kinderen!

Welke leeftijd moeten kinderen minimaal hebben om lenzen te kunnen dragen? Welke lenzen kunnen ze het beste dragen? Het zijn een paar voorbeelden van vragen die in je op kunnen komen als het gaat om lenzen en kinderen. In dit artikel geven we je een antwoord op deze en meer veelgestelde vragen en de factoren waar je rekening mee moet houden als je kind lenzen wil dragen.

Welke leeftijd voor lenzen bij kinderen?

De eerste vraag die vaak gesteld wordt is: vanaf welke leeftijd mogen kinderen lenzen dragen? Misschien draagt je kind niet graag een bril en vraagt hij of zij al snel om lenzen. Wanneer we kijken naar de groei van het oog, wordt meestal een leeftijd vanaf 8 jaar aangehouden om te beginnen met het dragen van lenzen. Het ontwikkelen van een lui oog is tot die leeftijd namelijk nog mogelijk. Het is overigens verder niet schadelijk voor de groei van het oog van je kind om lenzen te dragen.

Verantwoordelijkheid en discipline is belangrijk

Het is niet alleen belangrijk vanaf welke leeftijd je kind volgens de groei van het oog lenzen kan dragen, je kind moet ook verantwoordelijk kunnen omgaan met het dragen van lenzen. De lenzen moeten namelijk wel dagelijks goed onderhouden worden en het kind moet de juiste hygiëne toepassen bij het indoen en uitdoen van de lenzen. Het is aan jou als ouder om te bepalen of je kind deze verantwoordelijkheid en discipline goed kan dragen.

De voordelen van lenzen voor kinderen

Maar wat zijn dan de voordelen voor de kinderen wanneer ze lenzen dragen in plaats van een bril? Dit zijn dezelfde voordelen als het dragen van lenzen door volwassenen. De kinderen ervaren een breder gezichtsveld, ze hebben geen last meer van een beslagen bril of vieze bril en ze kunnen vrij sporten en spelen zonder bril. Genoeg redenen om te kiezen voor lenzen voor je kind!

 

Op zoek naar goede lenzen voor kinderen?

Clariti 1day

Toplenzen voor een scherpe prijs, de clariti® 1 day zijn ideale daglenzen voor jonge lenzendragers. Bestel ze gemakkelijk online bij Sightful, met gratis verzending vanaf €49!

Lees meer

Harde of zachte lenzen voor kinderen?

Er zijn natuurlijk heel veel soorten lenzen, maar welke zijn nu het meest geschikt voor kinderen? Allereerst zijn zachte lenzen het meest geschikt voor kinderen. Dit is omdat ze de verdere ontwikkeling van de ogen qua vorm niet in de weg kunnen staan. Daarnaast is het goed als de lenzen zuurstofdoorlatend zijn en comfortabel te dragen zijn door je kind. Voorbeelden zijn lenzen die gemaakt zijn van silicone hydrogel.

Maandlenzen, weeklenzen of daglenzen?

Dan is er nog de keuze voor maandlenzen, weeklenzen of daglenzen voor kinderen. Als je kind net begint met het dragen van lenzen, is het aan te raden om te kiezen voor daglenzen. Deze lenzen gooien de kinderen aan het einde van de dag weg en de volgende dag dragen ze een fris paar nieuwe lenzen. Een groot voordeel: stel je kind raakt een keer een lens kwijt, dan is dat een stuk minder pijnlijk voor de portemonnee dan bij bijvoorbeeld maandlenzen. Het leren schoonmaken van de lenzen kun je later doen wanneer je kind weeklenzen of maandlenzen gaat dragen. Deze zijn uiteindelijk voordeliger dan de daglenzen, maar moeten wel goed onderhouden worden.

Zorg voor goede begeleiding

Zorg ervoor dat je je kind goed helpt wanneer hij of zij lenzen gaat dragen. Ook voor de ouders vergt het een investering in de vorm van tijd. Zo krijgt je kind het dragen van lenzen steeds beter onder de knie!

Heb je vragen over lenzen voor kinderen?

Met behulp van bovenstaande tips is je kind goed voorbereid om lenzen te gaan dragen. Let er daarnaast op dat de keuze voor specifieke lenzen altijd wordt besproken met een opticien. Heb je een advies ontvangen? Dan helpen onze mensen je graag verder met het bestellen van de juiste lenzen! Vragen? Neem telefonisch, via chat of WhatsApp contact op en wij helpen je graag verder.

Direct contactlenzen bestellen 

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
  4. Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen