Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Make-up en lenzen: handige tips!

Make-up en lenzen: handige tips!

Draag je vaak make-up zoals oogschaduw, mascara, oogpotlood of eyeliner en vraag je je af of het wel handig is om make-up en lenzen te dragen? Het antwoord is: dat kan zeker! Houd alleen wel rekening met een paar dingen als je make-up en lenzen draagt. Zo kun je voorkomen dat er onnodig vuil op je contactlenzen of in je ogen komt. Dit kan uiteindelijk namelijk leiden tot irritatie of zelfs ontsteking en dat wil je natuurlijk niet. Hieronder geven we je een paar handige tips!

Eerst je lenzen indoen, dan make-up aanbrengen

De eerste gouden regel wat betreft lenzen en make-up is: altijd éérst je lenzen indoen en dan pas make-up aanbrengen! Op die manier kun je heel makkelijk vermijden dat er vuiligheid aan de binnenkant van je lenzen komt. Maar er is nog een groot voordeel: je kunt meteen beter zien of je je make-up wel goed aanbrengt wanneer je je lenzen in hebt.

Eerst je lenzen uitdoen, dan make-up weghalen

Hiervoor geldt hetzelfde als de vorige tip. Doe eerst je lenzen uit en ga daarna pas je make-up verwijderen en je gezicht grondig reinigen. Voor het reinigen van je ogen kun je het beste met een watje over je ogen wrijven en dat is niet prettig wanneer je je lenzen nog draagt.

Geen oogpotlood op je waterlijn aanbrengen

Het mag er dan misschien mooi uitzien, maar breng geen oogpotlood aan op de zogeheten waterlijn van je oog. Hierdoor is er namelijk een grote kans dat het aan je lenzen hecht, wat vervolgens kan gaan irriteren of ontsteken. Er zijn ook andere manieren om je ogen extra te accentueren. Breng bijvoorbeeld eyeliner aan vlak boven je wimpers. 

Vervang je mascara, oogpotlood en eyeliner iedere drie maanden

Je wilt natuurlijk liever geen make-up weggooien, maar alles wat in contact komt met het oog moet zo steriel mogelijk zijn. Daarom kun je na drie maanden het beste je mascara, oogpotlood en eyeliner vervangen. Heb je een ontsteking aan je oog (gehad)? Gooi dan sowieso de make-up direct weg om te voorkomen dat dit op korte termijn weer zal gebeuren.

Kijk uit met het aanbrengen van poeders en oogschaduw

Eerder hebben we aangeraden dat je het beste eerst je lenzen kunt indoen voordat je je make-up gaat aanbrengen. Maar wees na het indoen van je lenzen wel extra voorzichtig met het aanbrengen van poeders en oogschaduw. Je wilt namelijk niet dat er poeder of oogschaduw in je ogen terechtkomt en je lenzen hierdoor gaan irriteren. Houd je ogen daarom goed gesloten, wees extra voorzichtig en veeg een teveel aan poeder of oogschaduw weg. Een primer zorgt er bovendien voor dat je make-up beter blijft zitten en niet in je ogen terecht komt, dus dat is ook zeker aan te bevelen om te gebruiken als basis voor je make-up.

Gebruik goede lenzenvloeistof

Wanneer je weeklenzen of maandlenzen draagt, is het belangrijk om ze goed schoon te houden met de juiste contactlensvloeistof. Op die manier kunnen eventuele make-uprestjes die achtergebleven zijn goed verwijderd worden. In ons assortiment vind je diverse goede lenzenvloeistoffen.

Iedere dag een fris paar lenzen?

Wil je zeker weten dat je geen last hebt van achtergebleven make-up op je lenzen en wil je iedere dag een schoon, fris paar nieuwe lenzen indoen? Dan raden we aan om voor daglenzen te kiezen. Je gooit je lenzen aan het einde van de dag weg en je kunt de volgende dag een nieuw paar lenzen indoen. In ons assortiment heb je ruime keuze als het gaat om daglenzen. Draag je momenteel nog geen daglenzen? Bespreek een overstap dan altijd eerst met je opticien. 

 

Maak je look compleet!

Met behulp van bovenstaande tips kun je make-up en lenzen goed combineren. Want je wilt natuurlijk wel kunnen shinen met mooie make-up én scherp kunnen zien! Wil je je look helemaal mooi af maken? Denk er dan eens aan om kleurlenzen te gebruiken. Deze geven een bijzonder effect aan je make-up look! Neem een kijkje tussen ons uitgebreide aanbod aan kleurlenzen via onderstaande button. Vragen? Neem telefonisch, via chat of WhatsApp contact op en wij helpen je graag verder.

Kleurlenzen bestellen

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
  4. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?