Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Multifocale lenzen: wat zijn de voordelen?

Multifocale lenzen: wat zijn de voordelen?

Als lenzendrager ben je vast wel eens de termen ‘multifocale lenzen’ of ‘varifocale lenzen’ tegengekomen. Het zijn lenzen waarmee je zowel veraf als dichtbij scherp kunt zien. Zo kun je met deze lenzen heel goed de krant lezen en vervolgens in de verte alles scherp bekijken. Hoe werken deze lenzen precies en wat zijn de voordelen? We leggen het uit in dit artikel.

Leesbril nodig?

Om allereerst de twee termen te verduidelijken; multifocale lenzen worden ook wel varifocale lenzen genoemd. Beide termen hebben dus dezelfde betekenis. Wanneer je ouder wordt, kun je te maken krijgen met presbyopie of ouderdomsverziendheid. Je oogspieren verslappen, waardoor de ooglens zich niet altijd meer even goed kan aanspannen. Daardoor wordt je zicht dichtbij minder scherp en kun je bijvoorbeeld minder goed een boek of de krant lezen. Dit kun je natuurlijk corrigeren met een leesbril, maar hoe fijn is het als je ook veraf scherp zicht hebt?

Van bifocale bril naar multifocale lenzen

Voor het corrigeren van presbyopie is het mogelijk om een zogeheten bifocale bril te dragen met een apart leesgedeelte onderin en correctie voor bijziendheid bovenin. Maar hier zit ook een nadeel aan: je ogen moeten namelijk steeds bijstellen zodra je bovenin of onderin kijkt. Dit kan opgelost worden door meerdere correcties in een glas aan te brengen zodat je, afhankelijk van je focus, altijd scherp ziet: de multifocale bril. Nog idealer: de multifocale lenzen waarmee je altijd scherp ziet: dichtbij, veraf en alles daar tussenin.

 

Op zoek naar goede multifocale lenzen?

 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL


Lijd je naast gevoelige ogen ook aan presbyopie? Met deze 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL contactlenzen zie je weer haarscherp, zonder irritatie! Bestel ze gemakkelijk online bij Sightful, met gratis verzending vanaf €49!

Bestel 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL

 

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen, ofwel varifocale lenzen, integreren dus verschillende sterktes in één lens, zowel voor dichtbij als veraf. Je hersenen bepalen welke sterkte op dat moment gebruikt moet worden. Ze zijn ze bij Sightful verkrijgbaar als zachte daglenzen, weeklenzen of maandlenzen waarbij het leesgedeelte in de lens verwerkt zit. Zo hoef je dus niet steeds je leesbril erbij te pakken, je kunt altijd scherp lezen met deze lenzen.

De belangrijkste voordelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van multifocale lenzen? We zetten ze voor je op een rij.

  • Scherp zicht dichtbij én veraf - Het allergrootste voordeel van multifocale lenzen is natuurlijk dat je zowel dichtbij als veraf scherp kunt zien, zonder dat je daarbij een aparte leesbril op hoeft te zetten. Die leesbril kun je voortaan lekker thuislaten, want je kunt alles goed lezen met de lenzen.
  • Vrij zicht - Als we de vergelijking maken met een multifocale bril, dan heb je met multifocale lenzen geen last van de randen van een bril wanneer je opzij kijkt. Je zicht is volledig vrij, welke kant je ook op kijkt. 
  • De lenzen wennen snel - Ze zijn gemaakt van een speciaal soort materiaal, waardoor je vaak niet eens in de gaten hebt dat je de lenzen draagt. Je ogen wennen mede hierdoor snel aan de multifocale lenzen. En wil je niet dagelijks je lenzen schoonmaken, maar wil je iedere dag nieuwe, frisse lenzen in? Dan kun je ook kiezen voor multifocale daglenzen. Verder zijn er multifocale lenzen beschikbaar met extra vocht of zuurstofdoorlatendheid, afhankelijk van de behoefte van je ogen. Kies voor de lenzen die jij het meest prettig vindt om te dragen.

De keuze voor multifocale lenzen

Bij Sightful heb je altijd een ruime keuze als het gaat om multifocale contactlenzen en je (her)besteltdeze ook nog eens makkelijker dan ooit. Heb je vragen over multifocale lenzen? Onze mensen staan klaar om je verder te helpen. Neem telefonisch, via chat of WhatsApp contact op en wij helpen je graag verder. Overleg een overstap naar andere lenzen altijd eerst met je opticien.

Direct multifocale lenzen bestellen 

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
  4. Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen