Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Oogmeting: laat regelmatig je ogen testen

Oogmeting: laat regelmatig je ogen testen

Het is natuurlijk heel handig dat je online je lenzen kunt bestellen en herbestellen, maar het is ook belangrijk dat je de juiste sterkte bestelt. Daarom adviseren we om regelmatig je ogen te laten controleren bij een contactlensspecialist of een optometrist. Om je te informeren geven we een antwoord op een aantal veelgestelde vragen over het testen van je ogen.

Waar kun je je ogen laten testen?

Een oogtest kun je bij een contactlensspecialist of optometrist laten uitvoeren. Geef daarbij aan dat je graag lenzen zou willen of dat je een lenzendrager bent. Er wordt een oogmeting uitgevoerd, maar er zal ook gekeken worden naar de gezondheid van je ogen. Het laten uitvoeren van een oogtest is niet altijd gratis. Informeer vooraf wat de kosten zijn voor deze oogtest.


Hoe vaak moet je je ogen laten testen?

Als je geen klachten hebt of geen verschillen in je zicht ervaart, dan adviseren we om toch ieder jaar je ogen één keer te laten testen. De optometrist of contactlensspecialist kijkt niet alleen naar de sterkte, maar ook of je ogen nog gezond zijn. Zitten je lenzen niet lekker? Dan is het sowieso verstandig om je ogen te laten testen. Een ander type lenzen of lenzenvloeistof kan een uitkomst bieden. Of stap over op daglenzen in plaats van maandlenzen, dat kan in sommige gevallen ook een oplossing bieden. De optometrist of contactlensspecialist kan hier ook in adviseren. En uiteraard vind je bij Sightful de verschillende soorten lenzen terug in het assortiment zodat je ze eenvoudig kunt bestellen en herbestellen.

Kan ik zomaar overstappen op andere lenzen?

Wil je graag overstappen op andere lenzen? Je hebt natuurlijk zelf de verantwoordelijkheid over de lenzen die je bestelt. Een andere lens betekent vaak ook een andere pasvorm en materiaalsamenstelling. Daarom raden we het je aan om altijd advies te vragen bij een contactlensspecialist of optometrist.

Is de oogmeting voor lenzen anders dan de oogmeting voor een bril?

Het antwoord is ja, de oogmeting voor lenzen is wel degelijk anders dan de oogmeting voor een bril. Dit komt doordat lenzen direct op je ogen zitten, waardoor ze van sterkte verschillen. Heb je momenteel een bril en wil je lenzen? Laat dan een nieuwe oogmeting uitvoeren.

Waarom moet je je oogdruk laten meten?

In sommige gevallen kan het, naast het meten van de sterkte van je ogen, ook belangrijk zijn om je oogdruk te meten. Vooral naarmate je ouder wordt, kan je oogdruk toenemen. Dit hoeft verder in eerste instantie geen klachten te geven, maar wanneer er langdurig sprake is van een te hoge oogdruk kan er schade ontstaan aan de oogzenuw. Als er sprake is van een acuut verhoogde oogdruk (acuut glaucoom) zijn er wel direct klachten aanwezig zoals wazig zien en een pijnlijk en rood oog. Als je ouder bent dan 40 jaar, dan is het sowieso verstandig om minimaal één keer in de twee jaar je oogdruk te laten meten.

Waarop moet je nog meer letten?

Naast het regelmatig laten testen van je ogen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het dragen van lenzen. Allereerst is hygiëne ontzettend belangrijk. Was altijd je handen goed en droog ze af aan een pluisvrije handdoek voordat je je lenzen indoet of uitdoet. Zorg er bovendien voor dat de lenzen niet met scherpe voorwerpen (nagels, pincet etc.) in aanraking komen en vervang de lenzenvloeistof dagelijks als je weeklenzen of maandlenzen draagt.

Je ogen zijn gevoelig, laat dus regelmatig je ogen testen. Heb je tijdens het bestellen van je lenzen nog vragen? Onze oogexperts staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste contactlenzen.

 

Nieuwe lenzen nodig?

Bij Sightful doen we er alles aan zodat je zorgeloos online lenzen kunt bestellen. Bestel je vaker bij ons? Dan belonen we je met aantrekkelijke kortingen via ons loyaliteitsprogramma. Wil je hier meer over weten? Klik hier. Direct verder om nieuwe lenzen te bestellen? Klik op de knop hieronder.

Direct lenzen bestellen 

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
  4. Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen