Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten

5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten

Oeps, weer een bril gebroken tijdens het squashen. Herkenbaar? Dan is dit artikel bedoeld voor jou. Want als brildrager weet je dat sporten met een bril soms best lastig kan zijn. De bril glijdt van je neus, hij beperkt je bewegingsruimte of je bent bang je bril in al je enthousiasme te breken. Natuurlijk kun je met een bril sporten, maar wist je dat lenzen tijdens het sporten veel meer voordelen bieden? In dit artikel gooien we een balletje op waarom je voor contactlenzen zou kunnen kiezen bij het sporten.

Voordeel 1: Lenzen bieden beter zicht tijdens het sporten

Hoewel een bril natuurlijk gemaakt is om beter te zien, kan hij je tijdens het sporten het zicht ontnemen. Je montuur kan in de weg zitten, waardoor het raken van de tennisbal bijvoorbeeld lastiger is. Lenzen bieden je daarentegen altijd een volledig en scherp zicht, waar je ook kijkt.

Voordeel 2: Een lens hobbelt niet op en neer op je neus

Hardlopen is een populaire en makkelijk uit te voeren sport. Je trekt je hardloopschoenen aan, loopt de deur uit en rennen maar! Maar heb je een bril, dan hobbelt deze al snel op en neer tijdens het hardlopen. Vooral als je wat zweet produceert, is de kans dat je bril afglijdt groter. Niet gaan lopen dan maar? Lenzen dragen is een betere oplossing. Want contactlenzen blijven altijd op hun plek. Zelfs als je astigmatisme hebt, zijn speciale lenzen ideaal. Die behouden hun positie, zodat je altijd scherp ziet. Fijn!

Voordeel 3: Geen beslagen glazen meer

Bij een beetje sport komt zweet om de hoek kijken. Met als gevolg een beslagen bril. En laat dat nou net niet handig zijn als je aan het sporten bent… Met contactlenzen heb je geen last meer van een beslagen zicht. De lenzen bieden je een scherpe focus, hoe intensief je ook aan het sporten bent.

Voordeel 4: Lenzen zijn superhandig tijdens je wintersport of sporten met een helm!

Je kent het wel: je wilt gaan wintersporten en je hebt dus een skibril nodig. En die moet natuurlijk wel lekker zitten over je gewone bril heen. Voorkom gedoe en kies ook tijdens je wintersport voor lenzen. Daarmee kun je elke mooie skibril kiezen die je maar wilt!

Overigens geldt dit ook voor sporten waarbij je helm draagt. Want kies je voor het dragen van contactlenzen tijdens deze sporten, dan heb je geen last meer van knellende brilpootjes door je helm. Gewoon een helder zicht én draagcomfort van je helm, wat wil je nog meer?

Voordeel 5: Je kunt zwemmen met je lenzen in

Oké, toegegeven, zwemmen met een bril of lenzen: het is allebei niet ideaal. Maar waar zwemmen met een gewone bril vrijwel niet te doen is, bieden lenzen wel meer mogelijkheden. We raden je wel altijd aan om daglenzen in te doen voordat je het water in gaat. Contactlenzen nemen namelijk meer bacteriën op door het water, waardoor de kans op infecties aan je ogen groter is. Kies je voor daglenzen die je direct na het zwemmen weggooit, dan zie je scherp onder water en minimaliseer je de kans op infecties. Uiteraard kun je voor de zekerheid daarbij een goed aansluitende zwembril dragen om te voorkomen dat je lenzen tijdens het watersporten met water in contact komen.

Wat kies jij tijdens het sporten: een bril of lenzen?

In dit artikel heb je vijf grote voordelen kunnen ontdekken van het dragen van lenzen tijdens het sporten. Op basis van deze voordelen zouden wij het wel weten en die bril voortaan links laten liggen. De keuze is uiteraard aan jou! Wat je ook kiest, draag je bril of lenzen met zorg. Dan ben jij niet alleen blij, maar zijn je ogen dat ook!

Gerelateerde berichten
  1. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  2. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
  3. Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen
  4. Daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, welke kies ik? Daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, welke kies ik?