Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Stappenplan & tips: zo kun je je lenzen het beste schoonmaken

Stappenplan & tips: zo kun je je lenzen het beste schoonmaken

Je ogen zijn misschien wel je meest kostbare bezit. En juist daarom is het van belang om als lensdrager je lenzen goed te onderhouden. Je lenzen schoonmaken is een belangrijke routine die je nooit mag overslaan. Reinig je je lenzen niet of niet goed, dan krijgen vuil en bacteriën kans om zich te nestelen en loop je het risico op irritaties of infecties aan je ogen. Maar geen paniek! Met onderstaand stappenplan en tips kun je je lenzen goed reinigen en zie je de wereld morgen weer kraakhelder!

Voordat je je lenzen gaat schoonmaken, eerst even dit

Lenzen reinigen, dat doe je altijd met lenzenvloeistof. Nóóit met (kraan)water! In water zitten namelijk micro-organismen (bacteriën) die zich op de lens kunnen nestelen en zo irritaties of zelfs infecties aan je ogen kunnen veroorzaken. Zorg dus altijd dat je lenzenvloeistof in huis hebt. Wat de beste lenzenvloeistof is voor jouw contactlenzen, hangt af van het soort lenzen dat je draagt. Het is het beste om dit even te overleggen met je opticien. Heb je de juiste lenzenvloeistof én een lenzendoosje in huis? Mooi, dan komen hier het stappenplan en de tips voor het schoonmaken van je lenzen!

Het reinigen van je lenzen in 5 simpele stappen

Stap 1: Was je handen voor het schoonmaken van je lenzen. Bij het schoonmaken van je contactlenzen is het belangrijk dat dit stof- en vuilvrij gebeurt. Was daarom vooraf goed je handen met zeep en droog ze af met een pluisvrije handdoek.

Stap 2: Leg je lenzendoosje klaar. Gooi de oude lenzenvloeistof weg (deze mag je nooit twee keer gebruiken, omdat het een bron is van bacteriën) en reinig het doosje met nieuwe lenzenvloeistof. Droog het doosje niet af, maar laat het aan de lucht drogen.

Stap 3: Pak het flesje met lenzenvloeistof en draai de dop eraf. Leg de dop niet met de opening naar beneden weg, omdat zich ook dan bacteriën kunnen hechten. Doe je lens uit en leg deze in je droge en schone handpalm. Druppel er vanuit het flesje wat lenzenvloeistof op.

Stap 4: Wrijf de lens voorzichtig schoon door met je duim of wijsvinger heen- en weergaande bewegingen te maken. Zet niet teveel druk en voorkom dat je lens gaat scheuren door géén draaiende bewegingen te maken.

Stap 5: Spoel de contactlens af met wat lenzenvloeistof uit het flesje en leg je lens in het lenzendoosje dat je al klaar had staan. Druppel er voldoende lenzenvloeistof bij en draai het doosje voorzichtig dicht. Let er op dat je lens niet tussen het doosje en de deksel in zit.

Op zoek naar een goede lenzenvloeistof?

OPTI-FREE® lenzenvloeistof

 

Op zoek naar een goede alles-in-een lenzenvloeistof? Dan is de ReNu Multi-Purpose Solution Flat Pack lenzenvloeistof een goede keuze. Deze lenzenvloeistof van Bausch + Lomb werkt samen met het natuurlijk traanvocht van je ogen. Bestel deze lenzenvloeistoffen verrassend makkelijk online bij Sightful, met gratis verzending vanaf €49!

Bestel Renu MPS Multi-Purpose Solution

Tips bij het reinigen van je lenzen

Tip 1: Het is het beste om je lenzen gedurende de nacht, en minimaal zes uur, in het lenzendoosje te laten zitten. De lenzenvloeistof kan dan goed zijn werk doen om je lenzen te reinigen en te desinfecteren. Op deze manier blijven je contactlenzen bovendien goed vochtig bewaard, zodat je ze de volgende dag zonder zorgen weer in kunt doen.

Tip 2: Spoel je lenzen nog een keer af met nieuwe lenzenvloeistof voordat je ze de volgende dag weer indoet. Nu heb je schone en frisse lenzen voor weer een nieuwe dag glashelder zicht!

 

Heb je vragen over het lenzen reinigen?

Bij Sightful beantwoorden je vragen graag. Je kunt via Whatsapp of per chat terecht bij een van onze mensen. Ook voor vragen die niet over het schoonmaken van je lenzen gaan! Heb je nieuwe lenzenvloeistof nodig? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Net als je contactlenzen kun je je lenzenvloeistof eenvoudig bestellen in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat je het zo snel mogelijk in huis hebt!

Direct lenzenvloeistof bestellen 

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Je lenzen indoen? Volg deze 4 stappen Je lenzen indoen? Volg deze 4 stappen
  4. Hoe doe ik mijn lenzen uit? Volg deze 4 stappen Hoe doe ik mijn lenzen uit? Volg deze 4 stappen