Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Droge ogen bij het dragen van lenzen? Niet met een goede lenzen verzorging!

Droge ogen bij het dragen van lenzen? Niet met een goede lenzen verzorging!

Lenzen zijn voor veel mensen een uitkomst. Toch is het gemak van lenzen dragen niet altijd vanzelfsprekend. Zo kun je als lensdrager sneller last krijgen van droge ogen, vooral als je ogen toch al gevoelig zijn. Een goede lenzen verzorging is dan ook erg belangrijk. Hoe je lenzen het beste kunt verzorgen? Dat lees je hier!

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste lenzen kiest

Of je lenzen kunt gaan dragen, is afhankelijk van of je ogen dit kunnen verdragen. Voor een uitgebreid en deskundig advies ga je het beste langs bij een opticien. Hij of zij zal je kunnen vertellen wat voor sterkte je nodig hebt, of er sprake is van een bijzondere oogafwijking (zoals presbyopie of astigmatisme) en welke lenzen voor jou het meest geschikt zijn. 

Afhankelijk van jouw oogafwijking en het advies van je opticien kun je kiezen voor daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Contactlenzen zijn vandaag de dag erg geavanceerd, onder andere om droge ogen te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de revolutionaire lenzen van Menicon. Vragen over het bestellen van je lenzen? Vraag onze oogexperts om hulp via Whatsapp of per chat, zij helpen je graag verder.

Houd je lenzen goed schoon en voorkom droge ogen! 

Heb je je lenzen eenmaal in huis, dan is het van belang dat je er zorgvuldig mee omgaat. Je wilt immers de hele dag plezier hebben van je contactlenzen en voorkomen dat vuil zich ophoopt op de lens. Een goede lenzen verzorging voorkomt bovendien niet alleen droge ogen, maar ook geïrriteerde of zelfs geïnfecteerde ogen. Ons advies is dan ook om net zo goed voor je lenzen te zorgen als dat je voor je ogen doet. Het goed schoonmaken van je lenzen doe je als volgt:

  • Stap 1. Was eerst je handen. Gooi vervolgens je oude lenzenvloeistof weg uit je lenzendoosje als je dat nog niet gedaan had, desinfecteer je lenzendoosje en vul het met desinfecterende lenzenvloeistof.
  • Stap 2. Haal de lens uit je oog en leg deze in je droge handpalm. Druppel vervolgens een paar druppels lenzenvloeistof op de lens en maak de lens schoon met je vingertop. Maak hierbij geen draaiende bewegingen, hierdoor kan de lens scheuren.
  • Stap 3. Druppel nog wat lenzenvloeistof over je lens om deze af te spoelen en leg de lens in het lenzendoosje. Herhaal deze stappen voor je andere contactlens.

Daarnaast is het belangrijk je lenzendoosje hygiënisch schoon te houden: vervang altijd je lenzenvloeistof als je je lenzen uit het doosje hebt gehaald. Gebruik nooit dezelfde vloeistof twee keer en gebruik ook nooit kraanwater: in beide gevallen krijgen bacteriën te veel kans! Laat je contactlenzendoosje altijd goed drogen en vervang het doosje eens in de drie maanden.

Heb je gedurende de dag toch last van droge ogen? Dan kun je lenzen gerust uitnemen en schoonmaken via bovenstaande methode. Zo voorkom je dat er zich vuil ophoopt achter de lens. Na het verzorgen van je contactlenzen doe je ze simpelweg weer in en kun je de rest van de dag weer genieten van een optimaal draagcomfort!

Oogdruppels gebruiken bij het dragen van lenzen

Naast het kiezen van de juiste lenzen, goede verzorging en het regelmatig reinigen van je lenzen kunnen droge ogen ook worden voorkomen door het gebruik van oogdruppels. Er zijn ook oogdruppels die je gewoon kunt indoen tijdens het dragen van je lenzen, dit kost je dus erg weinig tijd en moeite en biedt verlichting bij droge ogen. Kijk op deze pagina voor ons aanbod van oogdruppels!

 

Op zoek naar goede oogdruppels?

Systane® Ultra

De Systane® Ultra oogdruppels van Alcon bieden snelle verlichting bij symptomen van droge ogen en zorgen tegelijkertijd voor langdurige bescherming. Systane® Ultra bestellen? Klik op de knop hieronder!

 

Systane® Ultra bestellen 

 

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
  4. Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen