Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen

Zo kies je de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen

Je bent van een bril overgestapt op lenzen. Of je hebt nooit een bril gehad, en nu je ogen vragen om wat hulp ben je meteen lenzen gaan dragen. In alle gevallen is het goed om na te denken over wat er allemaal komt kijken bij het dragen van contactlenzen. Want met alleen een geschikt paar lenzen ben je er niet. Bij maandlenzen heb je ook lenzenvloeistof nodig, én een lenzendoosje. Maar welke lenzenvloeistof kun je nu het beste kiezen? En wat kun je doen als je je lenzenvloeistof een keer vergeet mee te nemen? Wij helpen je op weg.

Er is geen ‘beste lenzenvloeistof’

Ieder mens is uniek. Zo ook ieder oog. Er is dus niet eenduidig een ‘beste lenzenvloeistof’ aan te wijzen. Welke lenzenvloeistof het beste bij jou past, hangt af van het soort lenzen dat je draagt en of je bijvoorbeeld snel last hebt van droge ogen. Wil je zeker weten welke lenzenvloeistof je het beste kunt kiezen, dan raden we je altijd aan te overleggen met je oogarts of opticien. Hij of zij kan je een gepast advies op maat geven. Zo zijn er de volgende soorten lenzenvloeistoffen:

  • Alles-in-één lenzenvloeistof - Deze lenzenvloeistof is geschikt voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen. Je gebruikt alles-in-één lenzenvloeistof om je lenzen schoon te maken als je ze uit en in doet, en je doet deze lenzenvloeistof in je lenzendoosje als je je lenzen even niet draagt.
  • Lenzenvloeistof met waterstofperoxide - Deze lenzenvloeistof kun je kiezen als je snel last hebt van droge ogen, omdat er geen conserveringsmiddel in zit. Sommige lenzenvloeistof met waterstofperoxide moet je combineren met een andere vloeistof die de waterstofperoxide van de lenzen afspoelt voordat je ze in doet. Je opticien kan je hierover meer vertellen.
  • Tabletten - Er is lenzenvloeistof, oftewel cleaner, verkrijgbaar in de vorm van tabletten. Hiermee kun je je contactlenzen reinigen. Je kunt je lenzen er echter niet in bewaren.

Op zoek naar een goede lenzenvloeistof?

OPTI-FREE® lenzenvloeistof

Op zoek naar een goede alles-in-een lenzenvloeistof? De OPTI-FREE® lenzenvloeistoffen van Alcon zijn alles-in-één lenzenvloeistoffen die je lenzen desinfecteren en ervoor zorgen dat je je lenzen de hele dag comfortabel kunt dragen. Bestel deze lenzenvloeistoffen verrassend makkelijk online bij Sightful, met gratis verzending vanaf €49!

Bestel OPTI-FREE® lenzenvloeistof hier


Daarnaast zijn er speciale zoutoplossingen verkrijgbaar waarmee je je lenzen kunt schoonmaken en waarin je ze kunt bewaren. Het voordeel hiervan is dat het PH-neutraal is en dus geschikt is voor gevoelige ogen. Overigens kun je ook oogdruppels kopen speciaal voor lenzendragers. Dit is eigenlijk geen lenzenvloeistof, maar het houdt je ogen vochtig zodat je geen last krijgt van droge ogen tijdens het dragen van je lenzen.

Kies de juiste lenzenvloeistof bij je lenzen

Wat te doen als je geen lenzenvloeistof bij je hebt?

Tja, dat is lastig. Je hebt je lenzen in, maar je bent je lenzenvloeistof vergeten. Hierbij gelden twee heel belangrijke adviezen: houd je lenzen nooit ‘s nachts in (tenzij het speciale dag- en nachtlenzen zijn en je overlegd hebt met je opticien) en bewaar je lenzen nóóit in water of speeksel! In water en speeksel zitten micro-organismen oftewel bacteriën die je lenzen kunnen besmetten en voor ooginfecties kunnen zorgen. Niet doen dus. Ook het inhouden van je lenzen tijdens het slapen is onverstandig, omdat er dan geen zuurstof bij de lenzen kan komen en je met grote waarschijnlijkheid wakker zult worden met geïrriteerde ogen.

Wat je wél het beste kunt doen als je je lenzenvloeistof bent vergeten

Uiteraard kun je het beste op zoek gaan naar iemand die wel lenzenvloeistof bij zich heeft. Vrienden, familie, de buren: er is vast wel iemand in de buurt die ook lenzen draagt. Desnoods ga je naar de dichtstbijzijnde winkel en koop je een nieuwe fles. Let er bij het kiezen van nieuwe lenzenvloeistof wel op dat deze het beste geschikt is voor jouw lenzen.

Kan dit niet? Dan zit er niets anders op dan je lenzen weg te gooien en de volgende dag een nieuwe set in te doen. Vooral wanneer je maandlenzen draagt, is dit niet wenselijk. Draag daarom op vakantie bij voorkeur daglenzen en zorg altijd dat je een extra voorraad lenzenvloeistof in huis hebt. Verdeel ze over de tassen die je hebt, zodat je nooit zonder zit. Immers geldt ook hier: een goede voorbereiding is het halve werk!

 

Nieuwe lenzen nodig?

Bij Sightful doen we er alles aan zodat je zorgeloos online lenzen kunt bestellen. Bestel je vaker bij ons? Dan belonen we je met aantrekkelijke kortingen via ons loyaliteitsprogramma. Wil je hier meer over weten? Klik hier. Direct verder om nieuwe lenzen te bestellen? Klik op de knop hieronder.

Direct lenzen bestellen 

Gerelateerde berichten
  1. 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten 5 voordelen van contactlenzen tijdens het sporten
  2. 5 tips voor reizen met contactlenzen 5 tips voor reizen met contactlenzen
  3. Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou? Kleur ogen & karakter: wat zegt het over jou?
  4. Daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, welke kies ik? Daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, welke kies ik?