Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Lenzen en je zorgverzekering

Lenzen en je zorgverzekering

Dekt jouw zorgverzekering je lenzen?

Bij Sightful doen we er alles aan om jou te ontzorgen. Want dat je lenzen nodig hebt, daar kunnen we niets aan doen. Maar we kunnen het je wel zo makkelijk mogelijk maken om lenzen te bestellen. Gewoon, zonder gedoe. Zoals jij het wilt.

Eén van de dingen waar je liever geen omkijken naar hebt, is het declareren van de kosten van je contactlenzen. Gelukkig hebben de meeste zorgverzekeraars het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om lenzen en andere zorgkosten te declareren. Vaak kan dat via een app of door op hun website je factuur te uploaden. En de factuur zelf? Die regelen wij voor je.

Ontvang een vergoeding voor je bestelling

Heb je lenzen besteld bij Sightful? Dan kun je jouw factuur indienen bij je zorgverzekering. Of je een vergoeding krijgt voor je lenzen, is uiteraard afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. 

Benieuwd welke vergoeding jij krijgt voor lenzen? Op de website van Zorgwijzer vind je snel en eenvoudig de vergoeding per zorgverzekeraar. Zo zie je snel of je voor een vergoeding van je contactlenzen in aanmerking komt.

Zo werkt het declareren van lenzen bij je zorgverzekering

Ben je op zoek naar nieuwe lenzen of wil je je contactlenzen opnieuw bestellen? Bij Sightful bestel je je lenzen binnen een handomdraai. Het bestel- en declaratieproces gaat als volgt:

  1. Zoek de juiste lenzen voor jouw ogen. Heb je hulp nodig? Vraag onze oogexperts om advies via Whatsapp of per chat. Ze helpen je graag verder!
  2. Vul je voorschrift in en bestel jouw contactlenzen. Wij zorgen ervoor dat je je nieuwe lenzen zo snel mogelijk in huis hebt.
  3. Check je e-mail voor de factuur of download deze in je account.
  4. Dien de factuur van je lenzen in bij je zorgverzekeraar. Onze AGB-code is 76090330, deze staat vermeld op de factuur. Deze code toont aan dat Sightful officieel erkend is als leverancier van contactlenzen en geeft jou, afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt, recht op een vergoeding.

Heb je recht op een vergoeding van je lenzen, dan ontvang je deze vaak binnen enkele weken van je zorgverzekeraar. 

Hulp nodig bij het bestellen of declareren van je lenzen?

Bij Sightful helpen we je graag het bestellen én declareren van je contactlenzen zo eenvoudig mogelijk te maken. Jij hebt immers wel andere dingen aan je hoofd! Kom je er niet uit met het bestellen of declareren van je lenzen? Of heb je andere vragen over hoe het zit met je zorgverzekering en lenzen? Neem dan gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via Whatsapp of per chat. Dan kunnen we direct kijken hoe we je verder kunnen helpen.