Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Gratis verzending met code WELKOM19

Sightful (BE) English Nederlands Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Lenzenvloeistof

Store USPs
homepage_usps

8.9 op basis van 23 reviews

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis verzending met code WELKOM19

Consistent lage prijzen

Gemakkelijk herbestellen

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
€ 25,99
€ 9,99
€ 10,99
€ 23,99
€ 23,99
€ 12,99
€ 9,99
€ 49,99
€ 8,99
€ 8,99
€ 27,99
€ 12,99
€ 9,99
€ 30,99
€ 14,99
€ 19,99
€ 20,99
€ 7,99
€ 11,99
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lenzenvloeistof: waar moet je op letten?

Je ogen zijn je kostbaar. Want wat als je geen zicht meer zou hebben? Draag je lenzen, dan is het dus belangrijk dat je deze goed verzorgt. Zo voorkom je infecties en heb je meer en langer draagplezier van je contactlenzen. Een van de dingen die je nodig hebt om je lenzen goed te verzorgen, is lenzenvloeistof. Maar waar moet je nu precies op letten als je lenzenvloeistof gaat bestellen? Wij zetten het voor je op een rij.

Verschillende soorten lenzenvloeistof

Je zou misschien denken: lenzenvloeistof is lenzenvloeistof. Maar niets is minder waar. Want net als dat er vele soorten contactlenzen te koop zijn, zijn er ook vele soorten lenzenvloeistof verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Multi-purpose lensvloeistof. Deze wordt gebruikt voor zachte lenzen die gemaakt zijn van hydrogel of silicone hydrogel. Multi-purpose lenzenvloeistof is een alles-in-één vloeistof je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken: voor het reinigen van dag-, week- of maandlenzen, maar ook voor het bewaren van je contactlenzen.
 • Lenzenvloeistof speciaal bedoeld voor harde lenzen. Deze lensvloeistof is gasdoorlatend, wat van belang is bij het reinigen, desinfecteren en bewaren van je harde lenzen.
 • Droge ogen vragen om extra zorg van je contactlenzen. Daarom is er ook speciale lenzenvloeistof verkrijgbaar voor lenzen bij gevoelige ogen.

Zoals je ziet, heb je meerdere keuzes als je lenzenvloeistof gaat bestellen. Wat je ook doet, bewaar je contactlenzen nooit gewoon in water. Dit kan harde en zachte lenzen aantasten en dat kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van je ogen. Ga je lenzen dragen, kies dan dus altijd voor een bijpassende lenzenvloeistof om je lenzen mee te reinigen en om ze in te bewaren.

Wat is de functie van lensvloeistof?

Lenzenvloeistof heeft meerdere functies. Wanneer je daglenzen draagt, gooi je deze aan het einde van de dag weg bij het plastic. Toch is het slim om bij daglenzen altijd een flesje lenzenvloeistof bij de hand te hebben. Daarmee kun je overdag je lenzen namelijk reinigen om zo optimale hygiëne en een optimaal draagcomfort te kunnen blijven ervaren.

Wanneer je weeklenzen of maandlenzen draagt, heb je lenzenvloeistof daarnaast nodig om je contactlenzen te desinfecteren en te bewaren. Bewaar je lenzen meerdere dagen achter elkaar in je lenzendoosje, zorg dan dat je de lenzenvloeistof wel even iedere dag ververst! Deze vloeistof wordt namelijk een bron van bacteriën naarmate je lenzen er langer in zitten, en dat vergroot de kans op een infectie aan je ogen.

Je lenzenvloeistof bestellen bij Sightful

Naast een ruim aanbod in contactlenzen hebben we bij Sightful ook een ruime keuze in lenzenvloeistof. Voor zachte lenzen, maar ook voor harde lenzen. Bekijk ons aanbod op deze pagina en bestel je lensvloeistof eenvoudig in de webshop, via WhatsApp of per chat. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloeistof? Stel je vraag gerust aan onze oogexperts. En is je lenzenvloeistof op? Kom dan terug naar onze webshop, want hoe vaker je bestelt, hoe meer korting je krijgt. Zo wordt het bestellen van lenzenvloeistof wel heel voordelig!

Lees verder...
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
Merk
 1. AOSept Plus 3 artikelen
 2. Biotrue 3 artikelen
 3. Hy-Care 2 artikelen
 4. Opti-Free 5 artikelen
 5. ReNu 6 artikelen
Producent
 1. Alcon 8 artikelen
 2. Bausch & Lomb 9 artikelen
 3. CooperVision 2 artikelen