Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Oogmeting

Het is natuurlijk heel handig dat je online je lenzen kunt bestellen en herbestellen, maar het is ook belangrijk dat je de juiste sterkte bestelt. Daarom adviseren we om regelmatig je ogen te laten controleren bij de opticien.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?

Als je geen klachten hebt of geen verschillen in je zicht ervaart, dan adviseren we om toch ieder jaar je ogen te laten testen. De optometrist of contactlensspecialist kijkt niet alleen naar de sterkte, maar ook of je ogen nog gezond zijn. Zitten je lenzen niet lekker? Dan is het sowieso verstandig om je ogen te laten testen. Een ander type lenzen of lenzenvloeistof kan een uitkomst bieden. Of stap over op daglenzen in plaats van maandlenzen, dat kan in sommige gevallen ook een oplossing bieden. De optometrist of contactlensspecialist kan hier ook in adviseren. En uiteraard vind je bij Sightful de verschillende soorten lenzen terug in het assortiment zodat je ze eenvoudig kunt bestellen en herbestellen.

Is de oogmeting voor lenzen anders dan de oogmeting voor een bril?

Het antwoord is ja, de oogmeting voor lenzen is wel degelijk anders dan de oogmeting voor een bril. Dit komt doordat lenzen direct op je ogen zitten, waardoor ze van sterkte verschillen. Heb je momenteel een bril en wil je lenzen? Laat dan een nieuwe oogmeting uitvoeren.

Waarom moet je je oogdruk laten meten?

In sommige gevallen kan het, naast het meten van de sterkte van je ogen, ook belangrijk zijn om je oogdruk te meten. Vooral naarmate je ouder wordt, kan je oogdruk toenemen. Dit hoeft in eerste instantie geen klachten te geven, maar wanneer er langdurig sprake is van een te hoge oogdruk kan er schade ontstaan aan de oogzenuw. Als er sprake is van een acuut verhoogde oogdruk (acuut glaucoom) zijn er wel direct klachten aanwezig zoals wazig zien en een pijnlijk en rood oog. Als je ouder bent dan 40 jaar, dan is het sowieso verstandig om minimaal één keer in de twee jaar je oogdruk te laten meten.

 

Plan een afspraak

Heb je tijdens het bestellen van je contactlenzen vragen? Het team van Sightful staat voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste contactlenzen.

Wil je een oogmeting boeken? Laat ze dan checken door een erkende opticien of optometrist van Pearle Opticiens: deze hebben al bijna 60 jaar ervaring met oogmetingen. Door een goede oogmeting te doen, kunnen ze achterhalen wat voor jou de beste oplossing is. Er kunnen kosten worden gerekend voor een oogmeting bij Pearle.


Boek oogmeting

Er is een fout opgetreden bij het genereren van deze content.